Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/voyage16/domains/voyager-reisblad.nl/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Inductie Koken Met Een Inductie Kookplaat In Nederland, Lees Deze Handige Gids En Ga Op Zoek Naar De Perfecte Kookplaat Voor Jou Keuken! | Voyager Reisblad

Sharing is caring!

Inductiekoken verwarmt een kookvat elektrisch door magnetische inductie, in plaats van door straling of thermische geleiding van een elektrisch verwarmingselement, of van een vlam. Omdat inductieve verwarming het vat direct verwarmt, kunnen zeer snelle temperatuurstijgingen worden bereikt, en veranderingen in de warmte-instellingen zijn onmiddellijk.

Als je een kookplaat gebruik die werkt op inductie kun je dus ook snel aan de slag. Een mooi staaltje witgoed kopen als je het mij vraagt. Het is daarom slim om altijd goed onderzoek te doen voordat je een aanschaf doet voor je nieuwe keuken. Bekijk daarom dit artikel en lees alle handige tips direct!

Hoe werkt zo’n kookplaat precies

In een inductiekookplaat (“inductiekookplaat” of “inductiekookplaat”) wordt een spoel van koperdraad onder de kookpot geplaatst en wordt er een wisselstroom door gevoerd. Het resulterende oscillerende magnetische veld induceert een elektrische stroom in de pot. Deze grote wervelstroom die door de weerstand van de pot vloeit, resulteert in resistieve verwarming.

Voor bijna alle modellen inductiekookplaten moet een kookvat worden gemaakt van, of een ferrometaal bevatten, zoals gietijzer of roestvrij staal. Het ijzer in de pot concentreert de stroom om warmte in het metaal te produceren. Als het metaal te dun is of onvoldoende weerstand biedt tegen de stroom, is verwarming niet effectief.

Het magnetische inductieveld van je kookplaat

De meeste inductiekoppen verwarmen geen koperen of aluminium vaten omdat het magnetische veld geen geconcentreerde stroom kan produceren; “volledig metalen” inductiekoppen gebruiken veel hogere frequenties om dat effect te overwinnen.

  • Elk vat kan worden gebruikt als het op een geschikte metalen schijf wordt geplaatst die als een conventionele kookplaat fungeert.

Je kunt heel efficient en gemakkelijk koken met een inductie kookplaat

Inductiekoken is vrij efficiënt, wat betekent dat het minder afvalwarmte in de keuken zet, snel kan worden uitgeschakeld en veiligheidsvoordelen biedt in vergelijking met gasfornuizen. Kookplaten zijn meestal ook eenvoudig schoon te maken, omdat de kookplaat zelf niet erg heet wordt.

beste inductie kookplaat